Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Toxin

 

Du skyr inga medel, manipulerar och ljuger

Du som sa du var min vän,

jag läser rakt igenom dina dimmiga ögon

 

Jag vågar inte tro på ett ord, för sanningen

är den, att det inte finns någon sanning alls

Du tror på dina lögner som en dogm av sanning

 

Sjuk in i själen, bortom räddning från mig

Mitt vårdande jag strider en kamp mot mitt förnuft

Rädda den som räddas kan....mig själv

 

För jag kan inte förändra det som rusar i ditt sinne

Inte eliminera dina lögnbeklädda ord

Jag kan bara välja att inte finnas för dig, trots att det gör ont

 

Bortom alla försvar och lögner finns en sargad själ

en underbar människa gömd i falskhet och flykt

som kämpar mot demoner jag aldrig mött

 

Så förlåt mig för mitt avstånd

min distans och min tystnad

jag kan inget mera göra

 

Jag hoppas du en dag vaknar

Du slumrande själ av toxin




Fri vers av Kameleont
Läst 604 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-11-15 22:53



Bookmark and Share


  dead_prez
älskar dina texter
2009-02-02

  Larz Gustafsson VIP
Man kommer förr eller senare till en punkt där man inser sin begränsning.
2008-11-18

  Ulf Popeno
Jag tänker på Peter Singer och utilitarismen som säger att ju fler lyckliga , desto bättre. Det kommer till omöjliga ekvationer, där hjälp ibland faktiskt kan vara frånvaro av hjälp, att det behövs en insikt i att omgivningens förtroendekapital för personen ifråga är bortraderat. Att det behövs egen vilja mot något annat, mot ärlighet. Mirja myntade en gång begreppet 'tuff kärlek', vilket jag tycker passar in.

Det finns en väldig tyngd i dessa ord. De känns mödosamt ristade i hård verklighet.
2008-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Kameleont
Kameleont