Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vånda

Våndan har anlänt till mig
det var länge sedan den hade äran att besöka min själ
en ovälkommen gäst är åter här
välkommen skrattar jag glättigt när den knackar på dörren
var har du varit?

Så många år sen vi sågs sist - verkligen angenämnt att ses igen!

Så kommer sanningen fram - en ovälkommen gäst - mitt inre känner
sig sargat - har jag under mina framgångsrika år förträngt mitt svaga
kranka jag i nödens stund är jag svag.

Så går jag snabbt igenom mitt liv och ser att våndan ej berör lika
start som i förr i världen - mitt skinn är hårdare- jag har hittat botemedel
mot den - Våndan- vi kan bli kompisar du och jag - nu vet jag hur jag
kan bota dig - det visste jag ej som ung-

välkommen jag tar emot dig och slänger ut dig med glädje - du
inser att du inget har att hämta hos mig längre och jag kan änliggen
förstå att den kloke tar lärdom - åren gör en visare - ändå längtar vi
tillbaks till vår ungdom - människan är en besynnerlig varelse.




Fri vers av byrålådan
Läst 186 gånger
Publicerad 2008-11-16 20:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

byrålådan