Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt angående en nyligen bevistad kräftskiva.


Kräftskiva med JJ

Två steg framåt, ett bakåt och sedan sväng:
Du ska få en visa helt utan poäng,
jag är trött på alla moralister och onödigt snackigt klister
som Gästerna kring sig strör!
Janjohan kommer att tystna endast när han dör!

En vals, utan jidder och fjäsk ges i salongen:
halvnakna damer röker på balkongen,
de vet vad som går hem i umgängesriten utöver spriten
nämligen buteljerad erotik!
Janjohan och grabbarna har smak att bedöma fysik!

Nu, faller värden i trappan med brickan och all servis:
gormar och skriker åt en närstående servitris,
som helt ignorerar detta artilleri och avsäger sig all maskopi
som vore hon en riktig Donna!
Janjohan är betuttad i dylika och såna!

Två timmar senare, en timme därutöver:
Nu är festen slut och över,
man står och vaggar över en taxidroska i regn och åska
som himlen bringat som gudasänt!
Och då har humöret helt enkelt vänt!

Så var jag ur sagan [för denna gång]




Fri vers av Janjohan
Läst 842 gånger
Publicerad 2005-08-12 17:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan