Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bränt barn

Bränt barn
De kallar mig för bokstavsbarn
En förklaring och diagnos jag fått
Fångad som fisken i sitt garn
Har jag nu helt oskyddad i fällan gått

Min mättnad av ständigt sorl och brus
Ingen knapp där jag kunde stänga av
Var dag i stoj och stim ja i barnens hus
Som ett stormigt gungande hav

Utan bearbetning av alla intryck jag får
Hjärnan orkar inte ta emot något mer
Beter sig som ett öppet blödande sår
Men den faktorn ingen hos mig ser

Nej det är jag som inte passar in
Efter samhällets alla ihopsydda mått
Utbränd som askan är mitt sinn
Morfinet ska få andra att må gott

Som en levande död ska jag vandra omkring
Lydig och följsam, lättlärd ska jag vara
Känslorna borta det finns ingenting
Men jag är ej längre någon samhällsfara

Ett samhälle för alla
Kanske måste vi förändra attityden som vi bär
För att alla ska få en chans att vandra tillsammans här




Fri vers av duvan59
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-20 22:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

duvan59
duvan59