Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hittade i datorn... parafras - eller något - på jeremia 51


Den Högste säger

”Gå och synda inte mer,
nej, fly för ditt liv!
Låt inte det nattsvarta mörker
som redan dragit dig i dyn och förnedrat
allt vad du är tänkt att vara
också ta ditt liv oåterkalleligen.

Jag ska utplåna din förgörare,
och gå till angrepp mot det becksvarta.
Jag, den Högste, fattar mitt svärd
och befriar den som vill befrias,
kommer med min hela heliga närvaro,
bränner bort all synd som övertagit din själ.

Tiden för min hämnd är nu,
så spring för livet innan det är för sent.
Spring så fort du bara kan,
så ska vi dansa sen du och jag,
dansa evigheten lång.”




Övriga genrer av Blebb
Läst 393 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-11-21 11:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Bibeln kan vara väldigt aktuell om man tolkar den rätt.
Jag fick Jes.54:11-17 av en profet då jag satt fast i ett misshandelsäktenskap. Det slog in succesivt till punkt och pricka...men det tog några år.
2009-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Blebb
Blebb