Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dårarnas hav

Dårarnas hav
Dagen försvann lika snabbt som den kom
Minns ej vad jag utfört men jag tillfredställer dom
Som tycker att jag ej ska få vara hos mina nära
Istället ska jag slita för att andras bördor bära

Med de som jag älskar min tid är som minst
Förväntan att skapa för andra en vinst
De äter min själ och de stjäl all min kraft
Tankar om att friheten har jag nog aldrig haft

Men ändå i natten kommer rösten klar och ren
Vad gör du min vän nu börjar timmen bli sen
Är detta din livsplan är det ditt eget val
Eller sover du på kudden av ständiga kval

Den enda som kan ändra dina steg är ju du
Försök ska du finna lyckan genast här och nu
När morgonen kommer jag visdomen glömt av
Nu nalkas en ny dag på dårarnas hav




Fri vers av duvan59
Läst 188 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-22 11:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

duvan59
duvan59