Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrevs när jag inte hade tvättat på 3 veckor, varit utomlands en vecka och på en helgkurs. Klarade av 6 maskiner på några få timmar, mängder av kläder. Då dök det upp en tanke av tacksamhet.


Tvättmasinens lov

Tack och lov att det finns tvättmaskiner,
ja, det är jag evigt tacksam för.

Tänk om jag skulle stå och tvätta för hand
allt jag lortar ner, svettas i och dagligen förbrukar.

Tänk vad lite tid jag skulle få till att göra andra saker,
tja....leva till exempel och överleva.

Jag är så oändligt tacksam för att jag också
slipper stå på knä vid nån å och banka, skölja och vrida,
med blåfrusna, nariga händer.

Speciellt tacksam är jag för de stora så kallde fastighetsmaskinerna,
som sväljer stora mångder, ja till och med mattor.
Och vips! på ett kick är det rent och fint, bara att torkas.

Jag kan tänka mig att det är en och annan barnfamilj som håller med mig.




Fri vers av Susy Q
Läst 208 gånger
Publicerad 2008-11-22 15:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Susy Q
Susy Q