Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tjejkompis bad mig skriva en dikt på temat "ekonomistyrning" ikväll.. här är resultatet.. (inspirerad av finanskrisen)


Ekonomistyrning


Siffror
på skärm
tankar
på tangenter

allt är en värld
av vilsna gåtor
jag är en sfär
av siffror


mitt liv är en kalkyl
av oegentligheter
jag är meningslös
utan mina resultat

min slips är en budget
jag är ett nummer
allt är en gissning
i ett vetenskapligt kaos


ni lär oss
värdet av att värdera
det värdelösa
ett eko av oss själva

ni lärde oss
skapa rikedom av inget
men aldrig
att hantera skammen


efteråt…




Fri vers av Herr Ångest
Läst 260 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-11-23 02:42



Bookmark and Share


    Anonym Ängel
Hon borde ha blivit nöjd med detta, och det hoppas jag du med blev för detta var bra :)
2008-11-23

  Bjarne Nordbö
Mycket lyckat må jag säga.
2008-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest