Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Funderingssången

Uppsala 2008-11-23



Ordet År och kommer
med Ordets hastighet
till oss genom
andens villighet.

Ansvar blandas med humor
till syskon och barn.

Grinden i gärdsgården öppnas
och det hälsas
välkommet,
till ängens blomsterflammor,
i motsols tystnad.

Det kommer över hal lövmatta
på hösten,
upp till kronan i trädet
som tar emot det i sina rötter
och sprider det med grenarnas
och lövens rörelser,
till sommarens bris och storm.
.



Britt Gustavsson




Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 283 gånger
Publicerad 2008-11-23 14:43



Bookmark and Share


  Nayienna
Ah! Så bra!
Jag älskar formuleringen "i motsols tystnad"

Det här var verkligen fint. Jag tror jag måste bokmärka så jag kan läsa den om och om igen.

Tack så otroligt mycket för den här dikten!
2008-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP