Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liknelse...

Varför känns de som obekanta
dikterna jag nyss skrivit
Främlingar
i ett hus av glas.

Jag ser dem
vet att jag skrivit dem
men jag kommer inte åt dem.

Känner inte lukten av dem,
förnimmer inte känslan igen.

Inte förrän då jag glömt
att sukta efter dem,
lyser de på nytt upp för mig.
Vackra och levande.

Är det så
att dikterna är som människor man möter.
Pressar man människor på samma sätt
händer samma sak,
de stänger in sig i ett hus av glas.

Allt för ofta,
allt för ofta nu för tiden,
i dessa tider av stress.
Är glashus vanligt...

På ett öde torg,
näsor mot rutan,
fingeravtryck.
Av människor som vill så väl,
men som inte når fram.




Fri vers av Anders Nordlander VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-24 18:43



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
ja, det är som med vänskap, vänskaper, de mår inte bra att någon försöker blåsa liv i dem genom att forcera fram en utveckling, texter är litet som böcker man skaffar... ibland mår de bäst av att ligga till sig och njutas otvunget, välvilligt, spontant
texten får trenne blåbärspajer
toppade med färska hallon
2008-11-24

  -Ulla Tilemo- VIP
Intressant det där, att man knappt känner igen sina egna alster.
Det händer mig titt och tätt. Och jag har alltid haft min egen tanke om det.
När jag var på målarkurs förra helgen, så hände det igen. När jag samlade ihop mina dukar efter dagens arbete, så var där en som inte var lik mina typiska färger och linjer, men som ändå liknade mig i någon mån. Min lärare skrattade åt min förvåning, och sa just det jag hade tänkt själv. När man är i flowtillstånd, och är så engagerad att man glömmer tid och rum, då händer det saker.....
Man har passerat nya nivåer i sin medvetenhet. Och allt detta gör oss BARA GOTT. Läs Georg Klein, det var han som myntade begreppet flow.
I övrigt tror jag det är som du skriver. Om man pressar människor stänger de in sig. Det är verkligen så. Och ensamheter föds.
2008-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP