Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han kämpar för sitt lands frihet



Han är femton år
han kämpar för sitt lands frihet

Hans närmsta vän och lekkamrat
är döden i dess skepnad

Han bästa vän ligger en bit därifrån
i en massgrav som okänd

Hans kropp har sönderborrats
av granatsplitter

Som okänd soldat har kastat
i försvar för sitt egna liv

Hans bästa vän hann aldrig
ens fylla femton innan de
släckte hans tappra liv

Han blev endast tolv

För han hade försvarat
sitt egna lands frihet

De tog hans

familj

vänner

de tog allt han hade

Men sin frihet, sin stolthet
det tog de aldrig ifrån honom




Fri vers av JLindh
Läst 205 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-24 23:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JLindh
JLindh