Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

15/1 - 01




Vinterhjärta

 

ett vinterhjärta

så blekt

så fruset

saknar den ljumma sommaren

när frosten inte färgar

trädens grenar vita

när livet känns som vårdagar

och solens första strålar

prickar fräknar på min näsa

ett vinterhjärta

så blekt

så fruset

slår ett slag i taget

för att orka slå

ända fram till sommaren

 

 




Fri vers av Martina_T
Läst 507 gånger
Publicerad 2005-08-14 14:56



Bookmark and Share


  Therés
Mycket bra
Bokmärkt av mig
2005-10-16

  RobertD
Mycket bra! Jag huttrar bara jag läser...stanna ett tag till sommar! :) /Robert
2005-08-25

  Mats L.
Att vandra från kylan till värmen på ett sådant mjukt sätt är alltid trevligt.
2005-08-22

  S.C.
det ligger ett tempo, en förväntning om att något skall komma.. inte hopplöshet utan en aning om att något kommer ändra på det onda. Sommaren.
2005-08-22

  Dan Linder
det sjunger om dina dikter...en grundton och ljusa toner som på ett piano...eller vattendroppar på iskristaller. Det svänger och jag blir tagen av vilka rena, skarpa bilder du förmedlar. BravO!
2005-08-16

  karenina VIP
vackra ord om ett vinterhjärta.. smärtan framkomer väl..
gillar hela dikten men spec
"ett vinterhjärta
så blekt
så fruset
slår ett slg i taget
för att orka slå
ända fram till sommaren"

vackert!
2005-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Martina_T
Martina_T