Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ORDEN

Ordet
Vännen låt tystnaden ständigt få tala
Sitt eget stilla språk
Tomma symbaler ska nu sluta skvala
Först då får vi slut på alla bråk

Ord kan sägas mjukt och ömt
och lämna sötmans Smak i sinnet
Ord kan sägas hårt, kallt
och lämna djupa spår i minnet.

Var dag du orden strör omkring
utan tanke på vad som du sår
känn efter tar du ansvar för handlingen
för hur dina vänner inners inne mår

De dubbel eggade svärdet vi har
Som vapen att ta till
Kör fruktan på porten ta fram din
själ
Som innerst inne vill allas väl

Om någon säger att du är dum
Tig då stilla och gör dig stum
För den ger dig endast
ett visitkort om sig
som genast kommer tillbaka från dig.


Ingen kan skada din innersta kärna
För den ska bevaras intackt
Även om mången elak hjärna
Försökt genom orden de sagt




Fri vers av duvan59
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-27 18:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

duvan59
duvan59