Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Korset

Korset

Vill vi minnas en tid i plåga
Eller vill ställa en mänsklig fråga
Uppståndelsen borde vara mera kär
Den tiden vi alla vandrar här

Lidandets krona vi alla genom livet ska bära
Kanske för att vi behöver det sanna oss lära
Ingen går säker vi alla prövningar får
Som i själen och hjärtat sätter djupa spår

En fader offrar sitt eget älskade barn
För att människan inte ska falla i ondskans garn
En handling för att få oss att det sanna förstå
Såsom vi skörda skall vi också så

Den som är utan skuld första stenen kastar
Säkerligen är att ingen sig förhastar
Eftertanken gör att vi rodnar och skäms
Huvudsaken är att vi inte till tystnad skräms

Stå upp för din tanke och handling här
Något som mänskligheten framåt bär
Ge av dig själv för du är unik och du kan ge av din glöd
Skynda dig medmänniska innan du är död





Fri vers av duvan59
Läst 187 gånger
Publicerad 2008-11-27 21:27



Bookmark and Share


  PPQ
hmmm tänkvärt tyvärr brukkar folk kasta sten oavsett om de är utan skuld eller inte, men en bra påminnelse:D
2008-11-28
  > Nästa text
< Föregående

duvan59
duvan59