Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bostadslös

Bostadslös
Inget hem, ingen boning, saknar mat är utan kläder
Jag hankar mig fram till dess att skorna faller isär
Det spelar ingen större roll vad det är för väder
Känner att jag ändå är ett stort besvär

Vart ska jag sova, hur ska denna natten vara
Magen skriker som besatt men vad gör väl det
Försöker att tyst smyga fram jag en samhällsfara
Men sanningen om mitt liv är det ingen som vet

Men ändå bryter nog de flesta emot lagen
Den klipske kanske känner sig tillfreds nu
Kanske är det för att i jämförelse känna behagen
Av att vara så himla lyckad som just du

Om vi inte fanns vem skulle se dig då som lyckad
Och vem skulle ni då ha att blicka nedåt på
Kan du vara stolt över hur samhället dig har smyckat
Eller kanske känner du dåligt samvete ändå


Nu blinkar himmelen av nattens gnistrande ljus
Utanför alla fönster kommer vinden sakta på
Funderar hur det är i alla andras vackra hus
När jag på gatan bostadslös måste gå





Fri vers av duvan59
Läst 190 gånger
Publicerad 2008-11-29 18:03



Bookmark and Share


  PPQ
swn här var ju helt okej... synd att du inte får mer kredit för det... men å andra sidan det får ingen just nu *S*
2008-11-30
  > Nästa text
< Föregående

duvan59
duvan59