Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter bröstoperationen åker käslorna berg och dalbana en terapeutisk dikt. Tre dagar efter........Bröstcancer skrevs tre dagar före.


Känslor

Känslor

Att känna sorgsen i djupet av sitt hjärta
Kan vara skrämmande följ med mig ändå
Det är en tärande blödande smärta
För utomstående svår att hantera och förstå

Säg inte orden du är stark och du vinner
För det ger ingen lindring just idag
Låt mig vara ledsen i mig det brinner
Och min energi är just nu ganska svag

Inga ord kan lindra i denna stund
Låt mig endast blotta vad jag känner
Våga följa med i djupet för en sekund
Tårarna bakom ögonlocken bränner

Låt mig släppa glättighetens roll
Ge mig rätten att vara i alla nyanser
Har för tillfället tappat all kontroll
Men vet att jag får nya chanser

Våga vara stilla när jag gråter
Ingen tröst just nu finns att få
Sitt i tystnad för jag kommer åter
Annars kan du stänga dörren och gå

Låt mig gråta mina egna tårar
Låt mig gå igenom dödsskuggans dal
Utan att jag dig sårar
Eller skapar onödiga kval

För att leva vi måste våga dö
Idag har jag förstått dess innebörd
I varje ögonblick sås ett frö
Låt mig därför inte bli störd






Fri vers av duvan59
Läst 193 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-11-29 19:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

duvan59
duvan59