Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

någonstans bortom stenar och musik

jag tittar efter likheter
er och
oss

emellan


nu får jag
scenografera
mitt eget liv

leta leta
söka kanske
hitta

någonstans

en liten droppe
av gammalt
snor

en snor-
kråka

jag petade
då jag var
barn


vi åker till kyrko-
gården

me and you

där vilar din bror
och där vilar
hans son och
där vilar din syster
och

din mor
och far

där ska de vila
i resten av alla

mina dagar
också


jag letar
jag letar


vill jag hitta
det jag inte
ser

jag vet mycket
men

jag vet inte
det


spela en låt
som jag vet
du tycker om
men

jag vet inte
vilken låt
du tycker om för

jag hann aldrig
fråga och han

spelade aldrig musik
för dig


jag letar
under regn-
bågen letar

efter lik-
heter men

jag kan inte längre
se för


här finns bara
döda kroppar

lik


kvar och


jag tittar efter likheter
dig och mig
er och oss

emellan för



bilder är det enda jag har kvar









Fri vers av Elin Katten Lo VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-30 01:02



Bookmark and Share


  Quasimodo
Stilrent och skär rakknivsvasst genom medvetenheten av det vi söker att känna igen, för det som blir en del som hör oss samman.
2008-11-30

  Bjarne Nordbö
Så alldeles utmärkt uppställt.

Att jag i natt.

Stillnar.

När du bara är

orden i naten

och inget mindre kan

vara nära mig just nu
2008-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Elin Katten Lo
Elin Katten Lo VIP