Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt till data-medmänniskan (lite självkritik också...)


Dikt till en medmänniska...

I sin lilla värld sitter en medmänniska
och fingrar

på sina instrument

Fyrkantig medmänniska
fyrkantiga åsikter

kantiga kommentarer...

Leder det framåt?
leder vägen någon annanstans
än

måhända blott till kylskåpet
eller

till
toaletten?

Träsmaken där bak gör sig påmind
och fingertopparna värker

som
hans själ.

Jag önskar han kom ut och
fick leva
ett

liv

vara med i gemenskapen
där
man kan ta ett steg tillbaka

utan att känna sig
som
förlorare

där man kan vara god mot andra
utan att känna
att man

tar livet av sig själv
och

sina ideal




Fri vers av Anders Nordlander VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-30 06:35



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Tyvärr finns det alltför många sk motmänniskor....(även här verkar det)
Din text säger oss något om det allra viktigaste....!
2008-12-04

    Birgitta Wallgren
En dikt som väcker både tanke och hjärta. Fin!
2008-12-01

  Regular
varmt skrivet...och vad denna kalla cyniska världen saknar mest är just...medmänniskor...
2008-12-01

    nima
Bra skrivet - tänkvärt.

Nima.
2008-11-30

  thyra
Klokt skrivit!
2008-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP