Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några ord som kom till mig alldeles nyss när jag såg mina två små älsklingar på väg mot hägrande glassinköp i centrum på sina sparkcyklar - fulla av solsken, sommar och spring i benen...


Sommar, sol och eldfödd mull


Barnen leker
i parken
Gungar
jagar runt
Letar skatter
på marken

Solvärmda kroppar
likt nyutsprungna rosenknoppar
med doft av
sommar
nektar och ett stänk
av oskuldsfullhet

lever de i en värld
fylld av overkligt
mättad omedvetenhet
En realitet
varje barns nödvändighet
i en värld
fylld av alltför medveten
verklighet

Livet är dagen
full av möjligheter
Den stora världens
oförstånd, grymhet
och obegripligheter
lyser sunt
med sin närvarande
frånvaro i deras
medvetna liv
här och nu

Ty
för de små
söta två
är varje dag ny
och ännu oförbrukad
Fylld av
väntande
ännu okända
oupplevda äventyr
väntande på vad nyfikna
små sinnens längtan vill
få upptäcka och utforska
 - Allt det där
som hör dagen till
från allra första gryningsstrimman
ända fram tills ljuset flyr
in i sena skymningstimman



Smeker mina små
med en öm
och
kärleksfull blick
De stannar upp i leken
i skuggan under eken
Det är som om de
hör precis allt
vad jag känner och tänker
Vinkar glatt åt mig
allt emedan solen
och sommarhimlen
i deras klarblå ögon blänker

Det är
sommar
sol
och
lätta moln
på en klarblå himmel

Mina älsklingar små
förstår
att nuets skönhet
avnjuta
och
ta vara på

Mina älskade små frön
en gång sådda
i eldfödd mull
Vet att de är älskade
för sin alldeles egna skull!


©Peter Stjerngrim





Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 576 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-08-15 17:37



Bookmark and Share


  M73
Fin, du förstod också att avnjuta nuets skönhet..Tänk om vi kunde möta varje dag med barnens ögon.
2018-04-14

    ej medlem längre
Åhh, man får vara med i detta soliga ögonblick! De bästa stunderna!!! Så fin och ömsint text!
2016-02-16

  Rolfsdotter
Vilken underbar känsla av att fånga ett ögonblick, viktiga stunder som inte går i repris, här har du förevigat en stund av sann lycka. Kram Backsippan
2008-04-08

  Jojo
Lite lång och svårläst tycker jag men ett helt underbart innehåll. Du beskriver barnen på ett jättefint och ömsint sätt. Blir varm i hjärtat.
2005-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP