Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gudagåvan

Ett ögonblick av smärta
Sedan fanns du här
Med himmelsblåa ögon
Och en hy så skär

En männska född av kärlek
En flicka utan namn
Så ljuvligt allting kändes
Då du fanns i min famn

Sen gick så många dagar
Med glädje och med lek
Som blandades med tårar
Med bannor och med smek

Benen är nu längre
Och håret är så långt
Du tycker om att gå
i en kjol som sitter trångt

Snart skall min Gudagåva
ut i från mitt bo
Och ges till någon annan
I kärlek hopp och tro

Jag önskar han dig vårdar
Så ömt han nånsin kan
Så ni kan leva lyckligt
Som kvinna och som man

Men djupt in i mitt hjärta
Så finns du ändå kvar
Som liten nyfödd flicka
Guds gåva sån du var...





Fri vers av Lotta Eng
Läst 599 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-02 00:15



Bookmark and Share


  Lia-Lej
Varm i hjärtat blir man av denna och igenkänningsfaktorn är hög!!
2009-07-05

  mare VIP
Mycket fint skrivet !!
2009-02-19

    Blomsteräng
slutar aldrig att älska denna dikt. Kan läsa den hundra gånger om....
2008-12-04

  Kathrina
Rimmen är verkligen perfekta! favorit
2008-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Lotta Eng
Lotta Eng