Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ängsblomma, dröm dig färgglad

för bara ett ögonblick sedan sov jag
andades in långsamt
tungt och drömmande

nu på en sommaräng
nästan svävande
färger på marken

andas in häftigt
syrechock
jag har aldrig andats förut?

en blomma på marken
färgglad
utslagen, upplyftande

och jag andas in dess doft
dess färg, dess själ
andas in häftigt

en flicka i en gunga
på andra sidan staketet
färgflagnade staketet

flickan tittar ned mot marken
grå, färgledsen
hon har aldrig andats förut?

aldrig andats blomluft från marken
färgglada blomsjälarna
aldrig andats in häftigt

jag låter sommartoner
strömma ur mig
sjunger, visslar, skriker vårrop
allt på samma gång

flickan tittar upp
hon tittar inte ned

jag känner känslor
känner värme
svävande, drömmande

andas åter in långsamt
låter den tunga dimman smälta på tungan
och rinna nedför strupen
fortfarande sovande
drömmande

flygande




Fri vers av pladask
Läst 809 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-05-25 02:00



Bookmark and Share


  Joakim P Udd
dude, brilliant, most awsome
2006-12-03

  Rachel Roth
...nästan som en psykodelisk dröm....vacker och drömsk.
2004-05-25

  Roger VIP
Dofter, sommar, blommor vackra bilder. Skön känsla
2004-05-25
  > Nästa text
< Föregående

pladask