Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känner någon igen denna text??? Hittade ett handskrivet papper med denna text delvis oläslig. Därför har jag bearbetat texten.


82. Byteshandel



Min Gud och jag har idkat byteshandel
Herren köpte synd och jag fisk guld

Han gick med säcken i en kornblå morgon
och samlade på synd med soligt varma händer
Han samlade på sjukt förtal och gammal skam
Han synade som ett mycket märkligt fynd
kantstötta tankar och hårda ord
och all den nöd som aldrig fick gestalt
Han samlade på livsrus och tomma buteljer
och spindelväv och stadgade ideer
om ont och gott i denna världen

Allt tog min Herre med sig
när Han bytte bort min synd uppå ett kors
Själv fick jag se Hans drag
och efter all min ovisshet förstå
att Han är Gud och Kristus är Hans namn
Och allt mitt tvivel var med ens förbi
Mitt hjärta som var snärjt i bojor förr
nu jublar högt av fröjd
Min Herre och min Gud
Och kronan lyser som av guld




Fri vers av Maria T
Läst 790 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-03 13:03



Bookmark and Share


  aol
den som försmår det lilla får aldrig det stora
2008-12-07

  friheten
Grattis vännen!
2008-12-06

  Eaglemountains VIP
Glömde ju säga, Du har ju bearbetat texten jättefint efter god förmåga, jättevacker andlig poesi .....
2008-12-05

  Eaglemountains VIP
Detta hittade jag när jag letade ......

Befrielse
Av:Hildebrand, Karl-Gustaf
Första raden:Min Gud och jag har idkat byteshandel och Herren, Herren köpte skrot för guld

Dikten ingår i följande diktsamlingar:

Glädjen i Jesus (sida 25)
Dikter 1933-1998 (sida 78)
2008-12-04

    wildrosen
Mycket vacker poesi....
2008-12-03

  Bibbi VIP
"Mitt hjärta som var snärjt i bojor förr
nu jublar högt av fröjd
Min Herre och min Gud
Och kronan lyser som av guld"
Helt förlösande ord.
Bokmärke.
2008-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T