Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Får jag ge Dig ett uns av glädje

Får jag ge Dig lite av glädjen inom mig
för jag har lite över och kan undvara det till DIG
om Du får denna lilla lycka ifrån mig
då kanske Du själv får lysa upp en stund, så säg

om Du vill ha ett litet uns av munterhet
så att Du för ett ögonblick glömmer att Du är dyster
och tillfälligt får känna av glädjens salighet
som åtminstone för en kort stund kan ge Dig upprymdhetens lyster

Jag har inte själv något överflöd av allt det jag erbjuder här
men jag vill dela med mig i den mån det går
för bättre med delad glädje, kärlek och lycka som oss bär
istället för att den ena ska se hur dåligt den andra mår

Så jag kan tyvärr inte erbjuda mer i denna stund
men det är väl menat och kommer från djupet av mitt hjärta
detta lilla kan i alla fall göra att Du för stunden får känna Dig sund,
och att Du tillfälligt kanske kan glömma Din smärta …..




© Ted Örnberg 2008




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-12-03 19:43



Bookmark and Share


  anits VIP
så vackert och omtänksamt
du skriver, känner glädje
när jag läser
2008-12-03

    ej medlem längre
Fint skrivet!
2008-12-03

  Bibbi VIP
Skriver under på Ewa-Britt här.
2008-12-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Smärta, som delas
blir halv, lycka, som
delas blir dubbelt
så stor, det är ju
bara för bra, att det
så kan va´! Vackert
skrivet och tänkt...
2008-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP