Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåbär och fnitter

En silversky frasar vinden i ditt vackra vita hår. Dina ögon så skarpa ändå, blåklocksblå, har sett så oändligt mycket. Alla år, snart hundra. Du plirar finurligt mot mig över kardemummaskorporna och saften som du gjort själv. Du har dukat med blommor ute i trädgårdsmöbeln. Man ska vara ute mycket i solen säger du. Det håller en människa frisk, så är det. Idag är du ledsen, du säger att sorgen är svår, du har förlorat så många nära på kort tid; Ska jag gamla kärring överleva hur många som helst... Det är orättvist! Vi funderar tysta en stund. Jag måste fråga Greta hur hon kunnat hålla sig så frisk och stark. Då ler hon trots allt: jo, ser du, jag äter alltid lätt på kvällen, blåbär eller några andra bär, sedan förstår du, så får man aldrig ta så illa vid sig, man får inte tynga ned sig. Raskt reser hon sig, den blommiga kjolen vinkar när hon åter greppar räffsan och bestämt ger sig av mot slänten med sina bara fötter. Kom nu, nu tar vi ett par tag igen! Jag stryker svetten ur pannan, en stekhet julieftermiddag. Visst! Jag kommer säger jag, förundras...




Övriga genrer av Carola Zettergren
Läst 216 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-12-04 15:39



Bookmark and Share


  Lia-Lej
Vad fint att få vara en stund med er mitt bland blåbär och fnitter! Tycker om denna Greta genom dina ord!!
2008-12-05

    Maria Malm
Tack för en fin liten berättelse.
2008-12-04

  Ilona _L
Vilken vacker bild du delar med dig av! Tack!!!
2008-12-04

  Larz Gustafsson VIP
Det är något alldeles speciellt med denna livserfarenhet och levnadsvisdom.
2008-12-04

  Michaela Dutius
Underbar bild du delar med oss...att inte ta vid sig...låta sig tyngas.. det är nog en av de största hemligheterna för att få många år och bra år i sitt liv
2008-12-04

    Bodil Sandberg
Helt underbart!!!!Bilden solklar..hur de..ni ..sitter där och språkar i godan ro..man känner tilliten och värman..och ja..fantastiskt snyggt detta!!!
2008-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren