Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LYS, LJUS

Lys, ljus i decembernatt
lys upp, och visa oss vägen
till friden och fredens gömda skatt
som finns någonstans, och inte är någon sägen

Lys och ge värme till de som fryser i natt
och ge kärlek åt den som är allena
ge läkedom åt den som av sjukdom är matt
lys i denna timme, den sena

Lys för alla själar över hela denna värld
så att givmildhetens glöd börjar brinna
så att de som alltid lever i flärd
delar med sig så att den fattige mat på sitt bord får finna

Lys för att lyckan och glädjens bud
ska färdas över hela denna jord
Lys för de som tror på en GUD
Och låt den olycklige finna att lyckan är gjord …..




© Ted Örnberg 2008
Foto: www.fotoakuten.se





Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-12-04 18:01



Bookmark and Share


  anits VIP
Så vackert och omtänksamt skrivit
en vacker och mycket tänkvärd dikt
2008-12-09

  Lia-Lej
Vilken vacker dikt, nästan som en psalm!!
2008-12-07

  rebecca d VIP
härliga rim och en god stämning!
2008-12-06

    ej medlem längre
Jättefint.
2008-12-04

  Bibbi VIP
Instämmer i denna ljuvliga bön till 100%
2008-12-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Hel rätt
tänk på Din
nästa det blir
julklappen den:
****BÄSTA****
**************
2008-12-04

  Sladjana Zubcevic
"Lys och ge värme till de som fryser i natt
och ge kärlek åt den som är allena
ge läkedom åt den som av sjukdom är matt
lys i denna timme, den sena"
Underbart skrivet.
2008-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP