Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blomman Förgätmigej .....glöm mig ej .....


Jag tänker på Dig idag, vem tänker Du på ?

Jag tänker på Dig idag
jo, just Du
för jag bryr mig om Dig, jag,
just i detta nu

För vad Du än tror,
när Du ensam Dig känner,
så är det alltid någon som tänker på Dig där Du bor
det kan vara vem som helst, eller en av Dina nära vänner

För Du finns alltid i tankarna hos nån
antingen hos den ena eller andra
för Du är faktiskt inte en sån
som ingen tänker på, för alla tänker någon gång på varandra

På något sätt, tänker någon på Dig varje dag,
utan att för den skull höra av sig
se bara till oss själva, Du och jag,
för vi tänker också på andra, var för sig

Men vad vi borde göra är att ibland lyfta luren
och ringa till någon, eller besöka den vi tänker på
då kunde vi faktiskt ha den turen
att uppmuntra en god vän och så

kanske utöka den sociala kontakten
i stället för att bara sitta hemma
och låta TV och dator över oss ta makten
som ibland känns som ett dilemma

och kanske göra som förr, hälsa på våra vänner
istället för att bara besöka dem i våra sinnen
då tror jag att Du och jag och alla som vi känner
skulle bli gladare, och samla på oss en massa dyrbara minnen …

Och har man inte tid eller möjlighet att hälsa på,
så kan man så faktiskt slå en signal
och prata en stund med en vän som just då
behöver prata med någon, just när hans grubblande tankar mal

Så det finns någon som tänker på Dig just nu,
Du finns i den personens minne
och även om Du känner Dig ensam, just DU,
så har även Du någon som DU reflekterar över, i DITT eget sinne ……




© Ted Örnberg 2008 (text)




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-12-06 15:37



Bookmark and Share


  anits VIP
En fin och mycket tänkvärd dikt,
bättre att ta kontakt en gång
mer än man tänkt sig, än ingen
alls
2008-12-09

  Maria T
Fin dikt.
Vi borde ta kontakt med våra
medmänniskor lite oftare
och inte vara så rädda för
att störa.
2008-12-07

  Sladjana Zubcevic
Vackert skrivet!
2008-12-06

    ej medlem längre
Jättefint!
2008-12-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
Oj, en tankeställare
igen, min vän...
Det blir att tänka om
och slå till direkt, en
god tanke Du väckt!
******************
2008-12-06

  anita VIP
Så bra skriven. applåder får du av mig
2008-12-06

  * Ammi *
idag är det 2 år sen min bror dog av och med sin cancer
så jag tänker på honom i ljust minne bevarat men ändå i en sorg så stor ..

fö så gillar jag din text, sånt vi kanske inte alltid tänker på, men det är sanna och kloka ord!
2008-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP