Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

83. Under



Vi lever i en tillvaro
så fylld av under
Kornet göms i jorden
och ett under sker
Där tänds livet
Varje litet sädeskorn
bär löfte om liv

Livet befruktas
i gemenskapen
Ett kort ögonblick
och ett under sker
i fullkomlig och ren kärlek
som en gåva från Konungen

Det som vi djupast söker
finns redan nedlagt i oss
Guds rike är inom oss
Gud har planterat
något av sitt väsen i oss

Som ett kungabarn
är vårt ursprung




Fri vers av Maria T
Läst 277 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-12-07 12:32



Bookmark and Share


  mare VIP
Underbara rader.......
2008-12-08

    wildrosen
underbar poesi....applåd
2008-12-08

  aol
så gripande vackert
2008-12-07

  Bibbi VIP
Amen!
Bokmärke.
2008-12-07

  Eaglemountains VIP
Betydelsen har ordet om Guds rike,
evangelium, vilket Guds Son själv infört i världen; det är
det frö, ur vilket hela Guds rike växer i
människohjärtat, när det finner öppen jord, frivilligt mottagande.

Att det såsom ett sädeskorn sås i människornas hjärtan (Mark.
4:14 f.), och att med Guds rikes kommande förhåller sig så,
som då en människa utkastar säd på åkern; såsom då ur
det i jorden inträngande sädeskornet småningom frukten
uppväxer, så kommer även ur ordet om Guds rike efter hand Guds rikes frukt.

Det första är såningstiden, sedan väntar vi medan
sädeskornet uppgår, växer och mognar till frukt, och slutligen
kommer skördetiden, då man får inbärga, njuta och fröjda
sig.

I denna liknelse om sädeskornets växande
lär oss Herren, hur det hos människan inifrån kommer till
Guds rikes frukt, till ens ägo och åtnjutande av dess gåvor
och godhet.

Ty Guds rike är inte tomt och kommer inte att var tomt på
innehåll. Gud regerar i kärlekens kraft, så i Guds Rike finns och
utbreder sig gudomligt liv, likasom döden utbreder sig där, och
då måste han med våld måste regera.

Men Gud är en outtömlig fullhet av livskrafter och livsrikedomar, som genomtränger ande, själ och kropp.
2008-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T