Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se fel-på-dig-fantasi, för att skydda mig själv

 

Du är så knäpp, ful och dina val är så uridiotiska.

Inte en man av de du valt är snygga, de ser ut som lyktstolpar i öken.

De är elaka, dumma och att du väljer dem säger allt om dig. För inte ens en hund skulle stanna för att kissa på dem.

Men det är klart, ingen hund i världen har så låg självrespekt som du. Å, visst i det har du rätt. Varför ska man ha respekt för dig? Hynda slyna, ja inte skulle det hjälpa om du hade 10 huvuden. Tillsammans skulle de inte ens komma upp till en valps IQ.

Du borde buras in, kastreras och sättas i skampålen så alla kan spotta på dig. Men det är klart vem skulle vilja ha dig stående på torget dag ut och dag in. Det skulle bli så folktomt, så öde att inte en fluga skulle sukta. Den skulle flyga i panik till en skithög, i en annan stad, bara om den misstänkte att du fanns där. Om den ens annade att du var begraven på en kontinent skulle den flyga till nästa, även om dess vingar var avslitna av någon elak som du. Den skulle hellre drunkna i marianergraven, dö i den syrefria rymden,sprängas av trycket på en giftig planet. Än att käka på ditt lik.

Du är inte värd någon, som alltid är snäll, aldrig snackar skit om andra, kallar dig öknamn, nervärderar dig, aldrig är arg på dig och alltid älskar dig.

 

 


Som mig.




Fri vers av Lars Granlöf
Läst 272 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-07 14:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Granlöf
Lars Granlöf