Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske kan det vara så?


Hon ser allting klart...men...




Så såg hon livet så klart,
aldrig hade hon tänkt
att hon skulle stå där en dag,
tillsammans med de som
var hennes motståndare.

Aldrig att hon ville bli som dem,
hur hamnade hon här?
Lämnade hon ödet åt sin gilla gång
och följde med dit vindarna bar,
kanske räckte det?

De som räknade pengarna
och ytan, de falska leendena
och mode designade hemmen.
Kanske följde den onde
alla steg som hon tog
och viskade egen vinning i hennes tankar.

Förgiftade hennes inre med
egocentrisk livsföring
där andra människor och miljön
saknar betydelse.
Vad gör det om hundra år?
Tänker hon...

Den onde gnider förtjust sina händer
lustens lakej har henne i sitt grepp...
Sex utan äkta känslor är som
en inövad teaterpjäs där
stönen och rörelserna kommer
där det passar som bäst.

Ja, hon ser allting klart
men vill hon förändra och vill
hon vara något annat än det hon är?
Hon har förlorat sitt liv
till den onde och den makt hon
får genom det gör fruktan
för kärleken än större...



© Klio, H.A





Fri vers av klio
Läst 421 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-08 08:11



Bookmark and Share


  Miss Mod
Blir starkt berörd, väcker sorgesamma tankar.
2009-03-26
  > Nästa text
< Föregående

klio
klio