Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

konkurrens


Allt som du äger det vill jag ha
För att existera jämförelser jag gör
Annars kanhända jag ej må så bra
Vad andra saknar är inget som stör

Nej helst vill jag i det mesta vara bäst
Då kan jag sola mig i framgångens glans
Även om du är inbjuden som min gäst
Kommer du ej någonsin att få en ärlig chans

Då skulle du tillintetgöra mitt innersta mål
Min gnista skulle falna, möta en stilla död
Återstår endast ett djupt innehållslöst hål
Ja då släcker du min drivkrafts glöd


Enhet
Sluta tävla om vem som ska vinna
egots behov snabbt nu skall försvinna
Gemenskap och medmänsklighet återstår
Framåt vi istället enade går





Fri vers av duvan59
Läst 176 gånger
Publicerad 2008-12-10 20:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

duvan59
duvan59