Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rättvisan/balans

Rättvisan

Jag döptes utifrån den stora obalansen
Som en vågskål jag nyttjas av de som lider
De använder mig så fort de får chansen
Så har skett i oändliga tider

Min motsats brukar de orättvisa kalla
I mångfald de hänvisar till min innebörd
I vanmakt du kan höra ropen skalla
Men sällan båda sidor blir hörd

Ibland jag används som en farsot om natten
Det är inte rättvist att just han skulle dö
Lika innehållslöst som ett försvinnande vatten
Det i många mänskliga hjärtan sås ett frö

Vem kan avgöra vad som är fel eller rätt
Livets lagar rår människor ännu ej på
Minsann att vara rättvisan är inte så lätt
Hand i hand i många sinnen jag skall gå

Balans
Att dela brödet skapar balans
Där får orättvisan ingen chans




Fri vers av duvan59
Läst 182 gånger
Publicerad 2008-12-10 20:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

duvan59
duvan59