Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vishetens ängel


Vi föds till kärlek och strålande ljus
Men något stör och ger oroligt brus
Kanhända fruktan tvivel i oss sår
När vi sårbara genom livet går
Som tomma symbaler vi ljuder kallt
Sprider genom orden i såren salt


Maktbegär strör hatet vida omkring
Ibland så förstår vi ingenting
Vi slåss och vi krigar använder hat
Alla får inte ens äta en bit mat
Egot på sitt högfäste sitter och mår bra
Solar sig i glansen av allt han ska ha


Det finns en nota vi alla ska få se
Då hjälper det inte att om nåd någon be
Om förbarmande för det onda vi gjort
Ska vi lyckas måste det nu ske fort
Att skapa en värld i fred och harmoni
Där alla kan dansa och skratta uti
Då måste vi hjälpa den ängeln så god
Att tillsammans skapa fred på vår jord.

Det finns En strålande ljusets ängel
Som stärker vår vacklande svaga tro
Bygger av hoppet mellan himmel och jord
En skimrande gyllene bro
Med varmaste kärlek Hon sår ett frö
Allting är evigt och kan inte dö




Fri vers av duvan59
Läst 178 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-10 21:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

duvan59
duvan59