Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I salighet, i evighet

Trons Furste, bärare av kärlek,
ger Dig kraft, tvivla ej, uttryck Dig aldrig i smälek
Han är vägen sanningen och livet
och allt det kärleksfulla är Dig givet

Bedja, tacka och berömma
aldrig någon annan döma
för det är endast den Store förunnat
Han som för oss så mycket förkunnat

med sina bud, de tio bästa
samt det att älska Honom och älska vår nästa
om vi följer den väg han berett åt oss
och går i kärlek och sanning förstås

och får känna av den nåd han ger
och inte glömma att tacka när vi ber
så får vi kanske en dag känna av den salighet
som finns hemma i Hans rike, i evighet




© Ted Örnberg 2008




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-12-12 17:05



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Ja i hans rike får vi vila både här och i evighet.

Eva
2008-12-14

  Maria T
En mycket vacker dikt om
salighet i evighet
2008-12-13

  Bibbi VIP
Du talar som en predikant och jag tackar Dig för denna goda undervisning!
Applåd!
2008-12-13

  anits VIP
Så fint skrivit, det är ju så det är,
att tro och älska Honom, får vi
en dag skåda Hans rike
2008-12-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
Med dessa goda
råd på vägen, om
man följer dom då
slipper man att stå
förlägen! Well done!
*****************
2008-12-12

    ej medlem längre
Fint skrivet!
2008-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP