Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek och nåd

I Din outgrundliga barmhärtighet som Du ger
till alla som vill som Du ser
och fyller med kärlek och nåd
och i Din Heliga Skrift får vi goda råd

hur vi ska leva efter Dina bud
Du som vi kallar O, store Gud
som har skapat människan och djuren
och den ljuvligt vackra naturen

Du har gett oss så mycket gott
både i stort och både i smått
Du är ett riktigt säkert stöd
och Du välsignar vårt dagliga bröd

Du är mer än en vän för livet
och av nåd är detta en givet
om man älskar Dig och älskar sin nästa
och undviker den som med ondska vill fresta

Så om man håller sig till sanningen och ärligheten
och verkar för kärleken och saligheten
då kan Den STORE i verkligheten
I sin omåttliga nåd låta oss komma in i evigheten




©Ted Örnberg 2008
foto:www.fotoakuten.se










Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-14 20:08



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Maria T. här.
2008-12-19

  Maria T
Du skriver så fint.

Var glad, var glad
och hylla din Konung
och Gud
2008-12-15

  anits VIP
Vackert och ödmjukt skrivit
om Han som leder oss rätt
och vill oss väl
2008-12-15

    ej medlem längre
Fint, som alltid!
2008-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP