Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KLUVEN


I vener flyter världen och dunkla äro de gamla gatunamnen
tystnadens röst vibrerar av olycksbådande längtan
jag vill känna dess kropp, smaka källan av hopplös mening
tungan vilandes mot asfalten
svartnar

Och sju små ljus sänker lågan inom barbariskt självplågeri
skrien kryper baklänges längs den målade väggen
med grepp om strupen mörker inger förrädiskt hopp
förrädisk är
längtan

Om natten spelar dagar inte längre någon roll
jag går vart jag vill och tiden står still
vaken jag andligt vacklar
hamnar ofta rätt, men går ständigt fel


rotlös är
jag
ömsar skinn likt orm
kluven är 
själen


 



så jag sover lite längre
andas lite tyngre
det är Måste versus Viljan


och jag är 
schack matt

 

 




Fri vers av LadyFool
Läst 269 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-15 01:48



Bookmark and Share


  Gawain
Det här kändes djupt. Snyggt var det oxå, bitvis rent fantastiskt. Förlorar mig i det som för mig förefaller stor gråskala, svårmod och styrka. Bejakande, sökande, vädjande.

hamnar ofta rätt, men går ständigt fel

- Ursnyggt formulerat!

Den här tyckte jag om, väldigt mycke :)
2008-12-15
  > Nästa text
< Föregående

LadyFool