Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På den snäckbeströdda stranden

På den snäckbeströdda stranden
hon vandrar barfota
i den mörka natten.
Det är där hon ska möta
det skepp som kommer
från andra sidan med toner
så lockande och klara,
att hon inte tvekar att fara
till mötet med den
som ödet bestämt.

Vingslag hörs i natten
och ugglans hoande
ljuder trolskt uti rymden.
Vargen ylar efter sin själsfrände,
till sin partner i bergen.

Allt är mäktigt och stort
och hennes hjärta vet svaret
och hennes medvetande andas
kärlek och kraft.
Energierna blandas
och allt blir ett levande, sprakande norrsken
på himlens mörka botten.

Hon står på den snäckbeströdda
stranden och vet att detta
är början och slutet,
allt på en gång.
Hon är ett med alltet
och ändå ingenting.



© Klio, december 2008




Fri vers (Fri form) av klio
Läst 640 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-12-18 08:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skaldat känner nästan sanden mellan tårna vargens ylande

2013-11-08

  MammaMia
Bravo, underbart!!!!
2008-12-20

  klio
Nu har jag ändrat min text och tagit bort de sista raderna:
"Som ett sandkorn i universum
i ett evigt kretslopp..."

Jag håller med Jonas Rudberg om att det blir bättre utan dem...
2008-12-19

  Jonas Rudberg
Underbar dikt! Vackert språk, du målar en tavla med svepande penseldrag över universum... Skulle kunna vara början på en svit, novell eller roman. Men för mig skulle dikten blivit ännu bättre utan de två sista raderna (om du förstår vad jag menar).
2008-12-19

  Miss Mod
Jag kommer i en draculastämning av Din dikt. Något vackert som lurar, något spöklikt som tar över, intressant!!
2008-12-18

  maryann
mycket vacker gillar verkligen texten orden känslan i mig skapar lugn tack
2008-12-18

  Sladjana Zubcevic
"Hon står på den snäckbeströdda
stranden och vet att detta
är början och slutet,
allt på en gång.
Hon är ett med alltet
och ändå ingenting.
Som ett sandkorn i universum
i ett evigt kretslopp..."
Underbart skrivet!
2008-12-18
  > Nästa text
< Föregående

klio
klio