Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det var aldrig någon gång

Det var en gång
En fager prinsessa med långt hår och vacker sång
Hon väntade lydigt på sin prins
Alla sagor prinsessan fått höra
Alla de sagor hon ännu minns
Ingen saga förtäljde om odjuret, som besatt konsten att förföra

En dag klättrade en prins uppför hennes hår, in till hennes hov
Han var allt hon väntade på och in lät hon honom i sin sovalkov
Så blåögd, så blond, så skör och förväntansfull
Övertygad om sagan så ung och dum

Men han strök henne aldrig försiktigt över håret
Och innan det hade passerat, året
Gick prinsen tillbaks till där han kom ifrån
Ingen saga berättar om prinsen vars leende är ett hån

Vem fan sa att livet var en gång?
Prinsessan klippte av håret och cigaretter gav henne en raspig sång
Den prinsessan hon trodde att hon var
Hon växte upp när prinsen gick
Det blev brunögd brunett med skinn på näsan kvar
Som upphört att tro på enkla kärlekstrick




Fri vers av nattpoesi
Läst 240 gånger
Publicerad 2008-12-19 01:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nattpoesi
nattpoesi