Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ögonvrån

Något fladdrar omkring dig

men du når det inte
kan inte fånga det
ser inte vad det är

men djupt inom dig
vet du säkert
att det var något viktigt

i ögonvrån

ljuset

en känsla av mening.
som du missar
när du ständigt söker
nya meningar

du vill vinna
men förlorar allt
i sökandet

blind för det du har
det som du såg alldeles nyss

i ögonvrån




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 359 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-12-20 12:19



Bookmark and Share


  Ellan
Bra ord, för aldeles för många springer sökande efter mer
och glömmer se de som finns dem en armlängd bort

så tänkvärda ord
2008-12-21

    Maria Malm
En tänkvärd och bra text.
2008-12-21

    © Birgitta Wäppling VIP
Här sätter du ord på mer än en känsla. En visdom rikade går läsaren med behållning vidare.

Applåd!
2008-12-21

  devilsangel
jag vet...men som sagt, korkade och blinda är vi människor...ser inte vad som fanns förrän det är borta..sen lider vi...
så bra denna var, blir ett bokmärke...för att du alltid lyckas träffa mitt i prick...
2008-12-21

  Larz Gustafsson VIP
Innerst inne, innerst inne vet du med dig (livet) kunde vara annorlunda, kunde vara mycket bättre...(Nationalteatern)
2008-12-20

  Kristina Wallbing
Oerhört kloka ord formulerade i suverän metafor.
Du skriver så berörande och hittar så starka bilder att föra fram ditt budskap med. Jag bokmärker!!
2008-12-20

  Lena K Nilsson VIP
Tänkvärda och vackra ord!
2008-12-20

    Bodil Sandberg
Jo du..här har du minsann fört fram något att beakta..suveränt snyggt min vän !!
2008-12-20

  Sladjana Zubcevic
Mycket tänkvärda ord min vän.
2008-12-20

  friheten
Så vacker skriven M!!!
2008-12-20

  Maria T
Vi får försöka vara tacksamma
för det vi får just nu
och inte bara kämpa efter mer,mer
2008-12-20

  Johan Bergstjärna VIP
Vad är det för mening med att vinna hela världen... men förlora sin själ??

Bra Michaela!
God Jul!
2008-12-20

  anits VIP
Mycket tänkvärda ord
2008-12-20

  Bibbi VIP
"Öppnade ögon Herre mig giv!"... sjöng jag som barn och kommer för mig här.
Bokmärke.
2008-12-20

  KristinaE
härlig prosa - tänker att den beskriver vår tids eviga stress - där nöjda anses utan sting - till slut blir all den onöjdhet till ett irrande sökande och så missar man det väsentliga...
2008-12-20

  Marie Å
Bra skrivet......och tänkvärt....Så lätt att missa det vi har....
2008-12-20

  Trädflickan
Ja denna jakt å så missar man det man har. Väl skrivet. Känslan av att man ser det i ögonvrån gör väl att man jagar vidare.
2008-12-20

  berxper
Det gäller att vara tacksam för vad man har! Annars missar man glädjen. Jag tycker om ditt budskap! Insikter kan ibland fladdra förbi..., precis som du skriver!
2008-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius