Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt i julens tecken.... god jul från mig...


jul jul strålande jul

jul jul strålande jul
en tid då vi alla vill ha kul
vi äter så magen nästan spricker
och till sillen julsnapsen några av oss dricker
alla barnen väntar ivrigt på att det ska bli kväll
för då kommer tomten om man varit snäll
och klockan tre är en helig stund för många
Kalle Anka och hans vänner vårt intresse alltid lyckas fånga
ett gottebord får man inte heller glömma
man äter knäck tills tänderna blir ömma
med ringdans runt granen vi avslutar dagen
man måste röra sig ty tung är magen
sen somnar alla pö om pö
ingen märker att ute faller efterlängtad snö
inte förrän tidig juldagsmorgon då alla ska upp
för att åka till kyrkan i samlad trupp
barnen är tokigt glada och vill bara ut och leka
rosor blommar snart på kinder bleka
gubbar och lyktor byggs med raska händer
det är riktig jul vart man än sig vänder
men tiden går fort när man har roligt
att det är en vecka tills ett nytt år vankas känns otroligt
vips var den stora helgen över
nu har vi ett år på oss att åter spara klöver
men under året som kommer kan vi väl lova varann
att vi försöker lugna oss lite grann
inte stressa så mycket när julen är på gång
för hur ska man njuta när man ständigt är på språng
så sluta att galet rusa runt
det kan väl aldrig vara sunt
du behöver inte anstränga dig så du blir blå
för tänk det blir ju faktiskt jul ändå




Fri vers av Ullagulla
Läst 567 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-20 13:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Idyllisk text .. och en klok slutsats..
2008-12-20

  Quasimodo
Mycket jul blev det här, nästan så man spricker.
2008-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Ullagulla
Ullagulla