Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite tankar om människor som gått hos psykologer i många år. Resultatet osämja med föräldrar ibland syskon. Känns som att det är något som felar. Att uppleva barndomen igen istället för att förstå att när vi är vuxna så kan vi göra egna val.


Hjälp till självhjälp

Smärtan ristade sår i sinnet
psykologen skulle hjälpen mig ge
Han bad mig att gå tillbaka i minnet
för att min barndom åter se

Lidandet skulle jag igenom åter
Till vilken nytta kunde jag ej förstå
undrar stilla när jag sitter och gråter
kommer jag av detta att bättre må

Träng inte bort släpp fram alla tankar
så att du får läkning från sina sår
Minnena sakta på dörren nu bankar
Men ro i själen jag ändå inte får

Slutnotan blir att jag andra klandrar
För att jag blivit behandlad fel
Men ansvaret är mitt eget när jag vandrar
Med förhoppning om att en dag bli hel

Ett samtal under drömmen en natt
som etsat sig fast i min nyväckta själ
Förlåtelsen är den största skatt
till mitt onda sinne jag nu tar farväl




Fri vers av duvan59
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-21 00:17



Bookmark and Share


  Therés
Men så gripande text. Och med ett ljust slut.

Själv tror jag, att när man som först kan känna att man har det ganska bra, så är det då, allt gammalt i ryggsäcken kan börja att blekna.

Men alla är vi ju olika och ett är säkert.
Det som är bra för somliga kan vara helt fel för en annan.
2008-12-21
  > Nästa text
< Föregående

duvan59
duvan59