Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sedan jag var en liten flicka har jag en tradition. Åker till skogen på julaftonsnatten med överbliven mat. I affärer finns fullt av bröd och annat som annars blir förstört. Rester från julbordet är också bra. Det känns gott i hjärtat att hjälpa de små li


Fest i skogen

Snökristaller uteblir marken är bar
snart har julen kommit och gott
tänker på djuren som illa far
undrar om de mat i magen fått

Fåglarnas holkar jag fyller med frö
potatis, bröd och skinka till de andra
hoppas att ingen av hunger ska dö
När de i kylan allena ska vandra

Lastar en back med allehanda mat
julaftonens natt i naturen
norpar från överfyllda julefat
Nu dukas till fest för de små djuren






Fri vers av duvan59
Läst 195 gånger
Publicerad 2008-12-22 18:22



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Det var en fin tradion, blir glad av att någon tänker på de små fåglarna...hoppas det finns fler.

God jul!, Cosmic J
2008-12-22
  > Nästa text
< Föregående

duvan59
duvan59