Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kalla mig gärna en hopplös optimist, men i "min värld" existerar godhet som kommer ta över......


God Jul med frid

God Jul mitt barn
god jul alla vänner

Inte det jag såg idag
i stressen över handling av mat
och de sista klapparna

Där jag bestämt mig för att varva ner

Chockerad när jag såg allt
föräldrar som slarvat bort sitt barn
andra som skriker och svär
åt de stackars små barnen
eller vuxen mot vuxen

Är detta julfrid
och kommer den infinna sig

Ja det gör den
det gör den alltid
så om mamma eller pappa inte är sig lik
så om pengar inte räcker till
eller......
vill knappt säga det....
när barn ser alkohol eller annat
i obegränsad mängd
Förändra allt till rädsla

Men Jul betyder födelse
för mig
i min värld
och det nya
är något nytt...

En födelse av godhet
en värld där människor bryr sig
där det existerar ett förlåt
där du kan hjälpa
din granne, din nästa
och älska din tid
din värld
och människor omkring dig

Detta existerar
i min värld
där JAG TROR
att det kommer ske

Inte stort
inte allt på en gång
små steg i rätt riktning
det startar i morgon
i min värld
där godhet och medmänsklighet föds
till en ny värld för oss
ALLA

God Jul till er
God Jul till världen
Låt oss göra det till en bra dag
Till början på en ny tid

Många kramar från mig




Övriga genrer av Vilsen Annette-hittar vägen
Läst 275 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-23 20:26



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Härligt att det finns fler människor som tror på godhet i denna värld där några med dårars envishet propagerar för hatets och ondskans betydelse så tack för godheten och tron på kärleken.

God fortsättning och ett underbart Gott Nytt År!
2008-12-28

  -Ulla Tilemo- VIP
Den allra bästa jul önskar jag Dig!
2008-12-23

    Saulus
God jul och kram själv, gullefjun!

XXXX
2008-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Vilsen Annette-hittar vägen
Vilsen Annette-hittar vägen