Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julen är här

Så, nu är julen äntligen här
vi klappar köper och granen klär.
Julbaket är fixat och skinkan griljerad
glitter och ljus i en lång rad.

På tomten vi väntar och kanske
kommer han med renar och kälke
eller kanske han genom
skortstenen far om han är lagom.

Barnens ögon de lyser av väntan
och förväntan.
Kanske kommer den där klappen
den där med dockan och nallen.

Mat fulla tallriken och juldricka
i massor, ja, nästan så man får hicka.
Och om vi riktigt många är
kanske det till dans runt granen bär.

Mitt i all jäkt, stress och fest
får vi inte glömma det som vi mest
behöver, att bry oss om varandra
och finna vila och ro och inte klandra.








Fri vers av klio
Läst 313 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-28 12:31



Bookmark and Share


  Miss Mod
Härligt, med Din fina avslutning,
det gäller som sagt att försöka komma ihåg varandra.
Gärna med en smula ödmjukhet. Fint skrivet.
2008-12-28
  > Nästa text
< Föregående

klio
klio