Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Juldagen


87. Ära åt Gud i höjden



Han som håller hela universum
i sin hand
har gjurt en svindlande resa
och vilar som ett värnlöst Barn
i Marias famn
Barnet med löftesnamnet
spränger alla begränsningar

Barnet ser på oss med Guds ögon
Guds pulsslag i Barnet
berör oss mitt i vår verklighet
Halmstrået i krubban
som repar Barnets kind
bär förebud om törnet

Det sanna Ljuset har kommit i världen
Himmelens änglar sjunger
i födelsenatten
för herdarna och för oss
himmelen och jorden fylls av lovsång
Ära åt Gud i höjden
och frid på jorden
Ära åt Gud i höjden






Fri vers av Maria T
Läst 290 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-12-25 14:45



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Välsignad Davids son, som kommer i Herrans namn - ära åt GUD i höjden .....sanningens ord om den allsmäktig skapare som sände sin Kungliga son till oss, född och lagd i en krubba i ett stall - men störst och mäktigast av alla Kungar - Messias, han som kom i Herrans namn .....Vägen, sanningen, livet, ljusets och evighetens Herre .....Ära åt Gud i höjden
och frid på jorden
2008-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T