Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En drinkares tankar

Du som sitter allena och full i kväll
och känner Dig inte det minsta säll
minns Du när Du firade julen med de Dina
frugan och barnen, de var så fina

Förväntansfulla var barnen när de skakade julpaketen
doften av den ljuva pepparkakssmeten
som fyllde hela huset, det luktade jul
allt kändes så roligt, Ni hade så kul

Du hade en fru som var underbar
och tre fina barn, Du var deras far
och kände lyckan och minns dessa juletider
nu sitter Du ensam i kväll och lider

Allt detta beror på Ditt missbruk
som började första gången DU blev sjuk
och fick stanna hemma under en lång tid
det var då Du tappade Din inre frid

och började dricka alkohol
varje dag började Du med en skål
Du kunde inte över spriten rå
och till slut så bad Din fru Dig att gå

Du miste Din familj och fick gå från Ditt hus
Du skaffade lägenhet, och gick ständigt i rus
till slut blev Du vräkt, du söp upp varenda slant
och allt Du ägde satte Du i pant

för att kunna köpa sprit för dagen
och Du blev sjuk, fick sår i magen
på grund av Ditt drickande så blev Du ett vrak
en som vinglade hela tiden, kunde aldrig gå rak

Så nu är Du ensam, har ingenstans att bo
Du sitter och funderar på en sten under en bro
och tänker på lyckliga tider sen förr
då Du hade nyckel till det egna hemmets dörr


Men Du har satt Dig själv i denna knipa
så det hjälper inte alls att lipa
för verkligheten är den att Du sitter själv
med flaskan i hand, under en bro, vid en brusande älv …..




© Ted Örnberg 2008
Foto:www.fotoakuten.se




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-12-26 19:54



Bookmark and Share


  Maria T
Du har en underbar förmåga att
skildra många olika motiv i diktens
form.
Här skildrar du en lycklig familjefars
väg till ett vrak på grund av spriten
2008-12-29

  Eva Langrath VIP
En tragiskt verklighet skildrar du.

Eva
2008-12-28

  Fånga dagen
bra skrivet sorgligt

men missbruk är ett starkt beroende som man måste få hjälp att komma ifrån ofta är dennes föräldrar anhöriga till alkolister eller själva alkolister
Dom måste bara inse och sen beom hjälp och sen kämpa med sig själv ensam är man inte stark önska att mina föräldrar kunde börjat på AA men jag har tappat hoppet men jag själv är anhörig och går på alanon det har och hjälper mig jättemycket

kram ak
2008-12-27

    ej medlem längre
En sak som är sann för allt för många...
2008-12-27

  anits VIP
Mycket sorgligt och tyvärr
är det så många har det
2008-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP