Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag satt i väntrummet hos min tandläkare på 13:e våningen i Marieberg och såg strömmen av bilar i båda riktningarna över Västerbron.


Genom ett fönster

Vit, vit, blå, vit, grå, röd, röd, beige, vit, blå…
En lackad sträng som rinner över Västerbron,
vårt spänne över Mälarn's vatten.
Djupt och blått, i djupaste blått.
På håll, men ändå klart markerad,
Klaras spira, som för rymdfärd riktad.
Och bredvid, som en minaret, Kaknäs torn
med alla andra uppstickare som ger
horisonten karaktären av ett kardiogram.
Mälarstrand i norr, Mälarstrand i söder,
husens rad och lövklädda stammar, berg.
Rymd och ljus, solens gnistrande reflex
fångad av vårt kronbekrönta Stadshus.
Svart, beige, vit, svart, röd, grå, grå, blå…
hjulen rullar, Stockholm pulserar.




Fri vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 313 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-27 16:23



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Du har fångat Hufvudstaden Lika bra som Självaste Berghagen !
En bra vismelodi till denna och miljonerna trillar in !
2009-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström