Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Söndagen efter Jul


Martyrbarnen

Det är natt
mörkret är utan gräns
Jag hör klagotoner
Jag hör rop och bitter gråt
Ondskans ursinne bryter ut
i stort raseri

De små gossebarnen i Betlehem
får sätta livet till
Hur kan någon slita ett barn
från sin moders famn
och slå ihjäl det

Ångestskri
Ramaskri

De små gossebarnen i Betlehem
Fick ge sina liv för Jesusbarnet
Det onda kunde inte förgöra
Guds Barn
Det renaste av alla Ljus

Guds Barn fick bli ett flyktingbarn
i ett främmande land
Tvätta mina ögon rena
och öppna mina öron
De små martyrbarnen
finns också i dag
i vår trasiga värld






Fri vers av Maria T
Läst 239 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-12-28 11:00



Bookmark and Share


  Miss Mod
Så bedrövliga människor kan vara, hemskt, gripande förmedlat.
2009-01-01

  aol
så gripande smärtsamt sant
2008-12-31

  Michaela Dutius
Åh tårarna rinner...jag har ofta tänkt på alla dessa barn - och deras förtvivlade mödrar
2008-12-30

  Eaglemountains VIP
Detta är så gripande, jag saknar ord, men denna berättelse är verklighet, så grymt, så ofattbart ....
2008-12-28

    wildrosen
smärtsamt och gripande....
2008-12-28

  mare VIP
Tänkvärt, av en sanning......
2008-12-28

  Larz Gustafsson VIP
Den palestinska terrorismen har provocerat fram denna situation.
2008-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T