Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min vinter min december


Scarlet's Walk

jag har åter fallit
fallit åter
återfall

vintern föll jag
föll i kärlek

rakt över tröskeln!
men så kom jordskalvet och helvetet;

vinden tog honom bort över oceanen
medan vi drack julte och öppnade gåvor
skålade, rosiga om kinderna, frodiga i koftor och kappor
jag späd mot golvet
frostfrusen mellan tinningarna
störtad som något flygplan eller roder

hon grät mellan väggarna när jag inte visste
jag sov så gott
så hårt, drömde om valv vägkorsningar och blixtar under ögonlocken

när jag ser sagolandet såhär i december
försöker de vuxna och dör de små
är de för receptiva eller bara naiva
stearinet utfyller, de kommer, slappnar av, glider hem och
hon tror de önskar allt var som hos henne

jag har åter fallit
återfall
´she said: if you ever fail again I will not write about you
I promise I won't weave for you
anymore

men gjorde hon så?
jo
och Me And A Gun, Little Earthquakes, aldrig har jag behövt
sweet sangria så som nu

det är bläckplumpar i mina vener
spindelnät av rödskär över deras ögon
bara jag i mina tumvantar i orört vinterland
smider den storartade Planen, ner till sista cigaretten




snart far jag inåt





and you won't find me




Fri vers av Anna Sandahl
Läst 278 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-28 21:50



Bookmark and Share


  Regular
smärtsam men vackert skriven
2008-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Anna Sandahl
Anna Sandahl