Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julledig

När ledigheten får grepp tappar man liksom känslan för tid.

Vad det är för dag spelar mindre roll och den enda klockan man går efter är var mans inbyggda ät&sovklocka likt skalmans egenbyggda.

Ta sig tid för sådant man värdesätter men inte sätter främst i vardagens tristess och stress

Se det vackra i att frosten fastnar på grenarna.

Njutningen av att inte veta från dag till dag vad man gör imorgon.

Friheten i att få ta dagen som den kommer och följa egna impulser.

Ena dagen stressandes för att finna bästa fyndet under den årliga rean,
andra dagen helt utan kläder livnär sig på sex och choklad.

Värdesätta små ögonblick.

Lättnaden i att glömma bort om det är måndag eller lördag-ett mysigt slummer.

Timmar bredvid varandra i soffan sipprandes på varsin glögg tittandes på en komedi från 95

Släppa på alla regler som om kilona inte sätter sig trots alla extra kalorier och som om matlagning i underkläder vore anständighet.

Julledighet.




Fri vers av Suz
Läst 568 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-29 03:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Suz