Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frostrosor



I skymningen
tar man lätt miste

skuggorna blir tydliga
och skapar verkligheter
långt bortom tiden

i skogsgläntan
bakom mitt hus
blommar frosten

medan jag minns

nattens dröm
som föll
genom mörkret

som skrämde
tog struptag

och förvandlade
då till nu

Men här
i skymningen

blommar frostrosorna











Fri vers av Michaela Dutius
Läst 338 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-12-29 10:38



Bookmark and Share


  halmstrå
ibland ser man verkligen bara det vackra när det mörknar, då blommar dået i nuet. Fint skrivet!
2009-01-01

  Bibbi VIP
Helt underbar poesi.
Applåd och bokmärke.
2008-12-31

  Ewa-Britt Nilson VIP
I skymning det
ibland i en jagas
det, som sen
när det dagas helt
förjagas och man bara
dåras och behagas...
Fint skrivet som alltid!
2008-12-30

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Poesi när den är som allra bäst....
applåd o bokmärke direkt...
kb
2008-12-30

  Annette Andersson
Skön blandning av då och nu, av rädsla och trygghet. Ger en känsla av både verkligt och overkligt...
2008-12-29

  Maria T
Frostrosor i skymningen
Så underbart vackert
2008-12-29

  Lena K Nilsson VIP
Så vackert med "frostrosor"!
2008-12-29

    ej medlem längre
Dagen är inte dum... Inte skymningen heller där frostblommor finns.
Du ordar sparsmakat vackert.
2008-12-29

    © Birgitta Wäppling VIP
En dikt som tar tag i en, när man läser.

Kanske en extra radbrytning innan slutstrofen kommer:

Men här
i skymningen

blommar frostrosorna
2008-12-29

  ~Leonardo~
Ahhh...mycket vackert och ljuvligt poetat av dig. *njuter*
2008-12-29

  devilsangel
Andlös! fantastiskt vackert det här...frosten är så fin, som en tavla...din dikt gör samma sak..
2008-12-29

  Yvonne
Mjuka, vackra rader som tar mig med till fantasins och magins underland. Jag läser och låter mig bedåras. Varm applåd.
2008-12-29

    wildrosen
frostrosor...vackert
2008-12-29

  Sladjana Zubcevic
"Men här
i skymningen

blommar frostrosorna"
Så vackert skrivet!
2008-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius